Activitats

ESPLAIS VALENCIANS

Com funcionem

La majoria d’activitats es realitzen durant el curs escolar, els dissabtes de matí amb xiquets i xiquetes a partir dels 6 anys repartits en grups d’edat. A més es realitzen activitats de més duració durant els caps de setmana i les vacances d’estiu on s’ajunten grups més grans de xiquetes i xiquets.

Les activitats que es realitzen els dissabtes són de molts diferents tipus: danses, dinàmiques, tallers, sortides i excursions… Estan pensades per a desenvolupar els valors que defensem, fomentar el coneixement i la cohesió del grup i motivar la participació.

El grup de monitores i monitors està format per joves voluntaris que s’organitzen de manera democràtica per a dur a terme totes les tasques de l’esplai.

Assemblea

L’Assemblea General Ordinària és l’espai de presa de decisions dels socis i les sòcies dels esplais. Se celebra anualment i es tracten normalment la memòria, el balanç, les línies d’actuació, el pressupost i les persones que formaran part de la Junta Directiva.

Moniesplai

Ja que un dels pilars en els quals es basa l’Associació Esplais Valencians és el foment del voluntariat juvenil, i que creiem que aquest ha de tenir els coneixements necessaris per a gestionar correctament l’educació en valors que defensem, la formació d’aquests animadors voluntaris és bàsica per a aconseguir-ho. Per això duem a terme una activitat que denominem moniesplai.

És tracta d’una trobada més informal però sense oblidar el propòsit formatiu, les trobades de monitores aconsegueixen des de fa ja uns anys que durant un cap de setmana totes les monitores dels diferents esplais compartisquen experiències i discutisquen possibles millores dins de l’objectiu de treballar de forma coordinada

edit_20210415182116

Nit de pijames

La nit de pijames és una activitat que es realitza de forma conjunta amb tots els esplais (tant xiquets/etes com a monitors/es), durant un cap de setmana en la seu de l’Associació Esplais Valencians. L’objectiu d’ella és servir com a primer acostament del curs per als xiquets i xiquetes de les diferents seus. Normalment, s’escull una temàtica sobre la qual giren totes les activitats del cap de setmana i que treballa l’ideari d’Esplais. Previ a la trobada es realitza un treball de programació dels monitors i monitores adequant-se als diferents grups d’edat.

Albergada

L’Albergada és la segona activitat comú de l’any i, com la Nit de Pijames, es tracta d’un cap de setmana on les diferents seus dels esplais s’ajunten en un alberg per tal de fer activitats.

A diferència de la Nit de Pijames, aquesta activitat es fa, normalment, en un espai nou per als xiquets i xiquetes. Això permet treballar amb més profunditat el respecte i la cura del medi ambient. A més, serveix com a continuïtat i com a punt de trobada amb amics i companys.

Campament

L’última activitat, que serveix per donar tancament al curs, és el campament d’Esplais. Aquest es realitza durant la primera setmana d’agost en una instal·lació situada en un entorn natural. En ell, mitjançant diferents activitats, es treballa l’ideari d’esplais de manera transversal, destacant concretament el desenvolupament de l’autonomia personal, la participació crítica en l’entorn i la cura i respecte pel medi ambient. A més, es reforça el treball realitzat durant el curs d’Esplais.